nik-nak®

Meertalig lezen en spelen

Selecteer een pagina

Steeds meer kinderen brengen een andere taal mee naar school. Toen Uitgeverij Zwijsen mij vroeg of ik bij Studio taal, de nieuwe taalmethode voor de lagere school, advies wilde formuleren om aandacht te schenken aan meertaligheid en talensensibilisering, was ik opgetogen. 

Een gedroomde opdracht voor mij, omdat ik er absoluut van overtuigd ben dat we dit moeten doen. Iedereen doet profijt als meertaligheid ruimte krijgt. Door meertaligheid een plaats te geven in de klas en deze competentie mee in te zetten, trek je de leefwereld van alle leerlingen open. Iedereen voelt zicht betrokken en kan op zijn manier bijdragen. Respect krijgt een diepere betekenis, de klas groeit naar elkaar toe. Het Nederlands verbindt ons, maar geen enkele taal is ondergeschikt. Met Studio taal helpen we leerlingen dat te begrijpen.

Lees de blog op de website van Uitgeverij Zwijsen.

Ook leuk om te lezen is dit artikel (met filmpje) over een taalvriendelijke school in Nederland.

En er is onze verwante blog ‘De klas als heerlijke kleine wereld‘.